Mai jos va prezint cele patru retete propuse de Mazilique in cadrul evenimentului de lansare a noii retete de cereale Fitness. Evident ca toate contin cereale si sunt delicioaseeee. Le-am gustat pe toate!
Mod de preparare: Intr-‐un pahar sau bol se asaza in straturi iaurt, cereale, fructe si se repeta.
SMOOTHIE CU BANANE ȘI CEREALE
Ingredinte: 1 banana, 200 ml lapte, 1 lingura de cereale Nestlé Fitness, 1 lingurita de miere ( daca doriti )
Mod de preparare: Toate ingredientele se pun intr-‐un blender si se mixeaza.
Daca preferati puteti folosi iaurt in loc de lapte.
1. Se incinge cuptorul la 180C. Untul si zaharul se bat impreuna pana se obtine o consistenta cremoasa. Poti folosi o spatula, mixerul sau robotul de bucatarie.
2. Treptat, se incorporeaza in amestec cele doua oua.
3. Intr-‐un bol separat se amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu.
4. Se paseaza cele trei banane pana se obtine un piure. Aceasta operatiune o poti face fie cu furculita, fie intr-‐un blender ori un robot.
5. Faina se incorporeaza in amestecul de zahar, unt si ou. Se adauga bananele si se mixeaza pana se obtine un aluat omogen. Se adauga nucile si cerealele Nestlé Fitness si se amesteca din nou.
6. O tava de briose se unge cu unt sau in lacasurile respective se asaza hartii speciale. Se toarna compozitia in formele de briose.
7. Bananele se taie in felii si se amesteca cu cerealele pentru topping. Se presara deasupra, apoi se pudreaza cu zahar.
8. Se dau briosele la cuptor timp de 30 de minute, pana sunt crescute si aurii. Le poti testa cu o scobitoare – daca aceasta iese curata, briosele sunt coapte.
CRUMBLE DE MERE CU CEREALE
Ingrediente: 700g mere, taiate cuburi, 2 linguri cu varf de zahar brun ½ lingurita de scortisoara, ¼ lingurita de cuisoare macinate.
Pentru topping: 50g cereale Nestlé Fitness, 40g de unt rece, taiat cubulete, 85g de faina amestecata cu ¼ lingurita praf de copt, ½ lingurita de scortisoara, 30-‐40g de zahar brun. Inghetata de vanilie, pentru servit
Mod de preparare:
1. Se amesteca merele taiate cubulete cu zaharul, scortisoara, cuisoarele si se impart in vase termorezistente (sau se pune intr-‐un vas termorezistent mare) si se lasa deoparte.
2. Se incinge cuptorul la 200°C. Pentru topping, se pun toate ingredientele – mai putin cerealele – intr-‐un bol si se amesteca cu varful degetelor, pana ce se obtine un amestec de textura unor firmituri. Se adauga cerealele si se amesteca din nou, dupa care se presara compozitia astfel obtinuta peste mere.
3. Se dau vasele la cuptor timp de 30 de minute, pana cand compozitia devine aurie. Se serveste cu inghetata de vanilie.
Acestea au fost propunerile noaste pentru fiecare dimineata cu 30% mai putine zaharuri.