Voi fi mama de trei copii si orice altceva imi voi dori sa fiu!

Astazi sunt tare pornita sa discutam acest subiect extrem de sensibil. Hai inati sa va spun de unde mi s-a pus pata. De prea multe ori in ultimele cateva luni mi s-a spus ca voi fi mama de trei copii si este timpul sa mai las blogul, machiajul si orice altceva mai fac eu.Oare chiar asa stau lucrurile in zilele noastre? Oare chiar este o tragedie ca o mama alege sa fie mama fara sa renunte complet la viata ei, la visurile ei?
Nu stiu cum ati raspunde voi la intrebarea asta, insa eu REFUZ sa ma plafonez si ma lupt cu mine pentru a reusi sa fac tot ceea ce imi place.

Realitatea este cruda, iar eu am "incasat-o" de cateva ori de la ea, insa nu regret nici o alegere de pana acum. Cand am ramas insarcinata prima data, nici nu imi imaginam vreodata ca voi sta acasa atat de mult timp. La serviciu ma asteptau dupa cateva luni, dar am ales sa mai raman cu Andra. Inainte sa se scurga cei doi ani de concediu, l-am nascut pe Calin si am mai ramas acasa inca doi ani. Evident ca am vrut sa revin la serviciu, dar nu mi-am mai gasit postul.
Este foarte real fenomenul acesta si nu sunt singura sau prima mamica careia i s-a intamplat asta. Am spus ok si am mers mai departe.
Am avut multe machiaje anul trecut, asa ca m-am intretinut din pasiunea mea pe care am trasformat-o in job. In continuare copiii au ramas prioritari si asta mi-a incetinit cresterea. Este adevarat ca nu pot merge la atatea sedinte foto cat imi doresc, la atat de multe cursuri de specializare sau sa ma implic in multe proiecte, insa imi este ok ( nu excelent ) asa cum sunt lucrurile acum. Asta de ce ar insemna sa nu imi doresc mai mult?

Iata ca ma regasesc insarcinata cu cel de-al treilea bebelus si parca s-a pornit Apocalipsa. Primele reactii din partea unor prieteni au fost brutale, violente verbal si mai apoi au inceput falsele griji. Multe persoane din jurul meu nu ma mai implica pe motiv ca "Lasa! Tu esti insarcinata, stai acasa, femeie" sau alte cele spuse la modul asta. Ei bine, oameni buni, nu despre asta este vorba. Daca vreti sa va faceti griji reale pentru mine, ma puteti intreba daca ma pot implica, cat cred ca mai pot face asta sau ailalta, cat de mult pot face, etc...Dar asta tine de responsabilitatea fata de sentimentele celorlalti ( un articol super misto aici de la Koko )
Desigur, au fost si reactii pozitive, de apreciere si m-au numit multi "mama eroina". Nu sunt nici pe departe asa. Imi place sa spun ca sunt o mama aventuriera si ma voi bucura maxim de aceasta experienta numita VIATA cu bunele si cu relele ei.

Mintea mea nu prea intelege de ce sa fie asa? Bun, voi avea trei copii, dar trebuie sa le ofer mai mult de simpla mea prezenta. Daca eu voi renunta la tot ce imi face mie placere, cum voi putea eu sa fiu o mama buna si nu o mama morocanoasa, care ,in timp, isi va invinui copiii pentru esecurile personale. Am in jurul meu numeroase exemple, cu ambele alegeri si nu as spune ca sunt cele mai fericite femei de pe Pamant, insa cele care au ales sa isi reia jobul sau sa isi continue viata de femeie clar sunt mai fericite.

Copii mei stiu ca uneori trebuie sa plec "cu treaba" si Andra deja imi spune uneori "Sunt mandra de tine mami. Abia astept sa te intorci ca o sa imi fie dor de tine". Asta imi doresc eu de la familia mea. Sa fie mandra de mine, sa le castig real respectul, iar eu sa fiu un exemplu bun pentru copiii mei. Vreau ca la batranete sa las mostenire acest blog ( sper sa fie ceva mai mult de capul lui pana atunci :))) si sa le fiu alaturi copiilor mei, sa ii ajut si sa le fiu sprijin, best friend si orice voi mai putea eu sa fiu pentru ei.

Asadar, in prezent eu sunt mama de doi copii, graviduta, makeup artist, trainer, consultant independent pe skincare si makeup, blogger de beauty si fac multe lucruri. Sunt mai fericita decat o femeie care isi petrece 12 ore la birou si isi doreste sa aiba timp pentru ea, pentru pasiunile ei sau pur si simplu sa simta ca traieste.

Iata cum am pornit eu de la o idee cu mare "nerv" si am terminat intr-o nota pozitiva. Asta sunt eu, vad partea plina a paharului in orice, dar ma infurii tare daca mai aud odata "sfatul" asta minunat.

Sunt sigura ca o parte dintre voi va regasiti in povestea mea, dar as vrea sa stiu voi de ce parte a baricadei sunteti? Ar trebui sa incetez sa visez si sa ma lupt  doar pentru ca am copii?

Pana data viitoare,
Kisses from Dana!

FB: https://www.facebook.com/DanaMakeupro
Yt: https://www.youtube.com/ utilizator / GramuDaniela
Twitter:: @DanaStancuMUA
Pinterest: http:. // www.pinterest.com/danielastancuex/ 
Instagram: http:. // Instagram .com / danamakeupro


Etichete: ,